Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V nemocniciach na Zemplíne je s covidom najmenej ľudí od septembra

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Začiatkom apríla bolo v nemocniciach na Zemplíne s COVID-19 hospitalizovaných 120 pacientov, pri nástupe tretej vlny začiatkom októbra ich zariadenia evidovali viac ako 60.

Humenné 19. apríla (TASR) – V nemocniciach na Zemplíne je aktuálne s ochorením COVID-19 hospitalizovaných najmenej pacientov od vlaňajšieho septembra. Ich počet klesol za uplynulé dva týždne o polovicu. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.

Najviac (21) pacientov na covidových lôžkach eviduje v utorok nemocnica v Michalovciach, kde sú zároveň v rámci sieťových nemocníc v regióne v užívaní jediné dve umelé pľúcne ventilácie (UPV).

O 19 pacientov s ochorením spôsobeným novým koronavírusom sa starajú zdravotníci v trebišovskej nemocnici.

V nemocnici vo Vranove nad Topľou je aktuálne na covidových lôžkach hospitalizovaných desať pacientov, v Humennom dvaja.

"V celej nemocnici máme štyroch pacientov s COVID-19, z toho jeden je na UPV," doplnila pre TASR námestníčka pre ošetrovateľstvo mestskej Nemocnice Snina Jana Kapáková.

Začiatkom apríla (4. 4.) bolo v nemocniciach na Zemplíne s COVID-19 hospitalizovaných 120 pacientov, pri nástupe tretej vlny začiatkom októbra ich zariadenia evidovali viac ako 60.