Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V nemocničnej lekárni v B. Bystrici je možné si online rezervovať liek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rezervovať si možno lieky na predpis a špeciálne lieky, ktorých predpis podlieha schváleniu zdravotnou poisťovňou.

Banská Bystrica 5. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici rozširuje online služby. Pacienti si už môžu prostredníctvom webovej stránky zarezervovať pred príchodom na vyšetrenie v nemocničnej lekárni liek, o ktorom vedia, že im ho lekár predpíše, prípadne už je predpísaný. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice Ružena Maťašeje.

"Služba je určená pre pacientov prichádzajúcich do nemocnice, ktorí chcú mať istotu, že liek, ktorý im lekár predpíše, budú mať v našej lekárni na sklade. Po vyšetrení si ho vyzdvihnú pod jednou strechou a nebudú musieť obchádzať ďalšie lekárne," konštatovala Maťašeje.

Rezervovať si možno lieky na predpis a špeciálne lieky, ktorých predpis podlieha schváleniu zdravotnou poisťovňou. Na webstránke www.nasalekaren.eu pacient vyplní online formulár, v nemocničnej lekárni liek zabezpečia a zarezervujú na meno objednávajúceho. Keď lekár vystaví e-recept, vydajú ho pacientovi.

"Takto si môžu rezervovať a vybrať lieky dostupné v distribučných firmách i pacienti, ktorí nechodia k lekárovi do Rooseveltovej nemocnice, ale majú problém zohnať ich inde," dodala hovorkyňa.

Nemocnica zriadila vlastnú verejnú lekáreň ako prvá štátna nemocnica na Slovensku ešte v roku 2013.