Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Prezidentskom paláci privítajú dobrovoľných darcov krvi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Záujemcovia o darovanie krvi v Prezidentskom paláci sa musia vopred registrovať prostredníctvom odberného pracoviska NTS SR v bratislavskom Ružinove na telefónnom čísle 0911 326 011, upozornil palác.

Bratislava 19. mája (TASR) - Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi sa v piatok 9. júna uskutoční štvrtý ročník Prezidentskej kvapky krvi. Záujemcovia tak budú môcť opäť darovať krv v priestoroch Prezidentského paláca. TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

Svetový deň darcov krvi sa každoročne pripomína 14. júna. "Tentoraz sa kampaň zameriava na pacientov, ktorí potrebujú celoživotnú podporu formou transfúznych liekov, a zdôrazňuje úlohu, ktorú môže zohrať každý jeden človek vďaka darovaniu drahocennej krvi alebo plazmy," pripomenul Matej.

Záujemcovia o darovanie krvi v Prezidentskom paláci sa musia vopred registrovať prostredníctvom odberného pracoviska NTS SR v bratislavskom Ružinove na telefónnom čísle 0911 326 011, upozornil palác. Počet osôb bude limitovaný na 100. Darovanie sa uskutoční od 8.00 h do 13.00 h.

Prezidentskú kvapku krvi organizuje Kancelária prezidenta SR v spolupráci s Národnou transfúznou službou (NTS) SR, ktorá zabezpečuje takzvanú mobilnú odberovú jednotku. Prvýkrát sa podujatie konalo v júni 2020.