Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Rooseveltovej nemocnici rozviazali pomer so 42 zamestnancami

Rooseveltova nemocnica, archívne foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

O prácu prišli zdravotnícki zamestnanci, robotníci a 11 sestier.

Banská Bystrica 10. októbra (TASR) – Výsledky auditov v banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta odhalili aj potrebu optimalizácie ľudských zdrojov.  "Doposiaľ sme sa dohodli na rozviazaní pracovného pomeru so 42 zamestnancami - z nich bolo 11 sestier, ostatní boli robotníci a iní zdravotnícki zamestnanci," priblížila TASR Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie nemocnice. Audity sa uskutočnili v rámci projektu reštrukturalizácie.

Projekt je podľa Maťašeje dlhodobý plán, ktorého implementácia znamená realizovať na seba úzko nadväzujúce kroky. "Nie je to len o konkrétnych opatreniach, ale aj o riadení zmeny, ktorú možno úspešne dosiahnuť len zmenou postoja všetkých zúčastnených a ich stotožnením sa s ňou," konštatovala.

Cieľom spomínaných letných auditov nebola len optimalizácia ľudských zdrojov, teda prepúšťanie. "Ich misiou bolo vo vzájomnom dialógu s oddeleniami nájsť skryté rezervy vo vnútorných procesoch a snaha o ich prestavenie a zefektívnenie," pokračovala Maťašeje.

Ako pripomenula, nemocnica zaviedla rozpočtové obmedzenia v oblasti spotreby a nákupov, pričom v tejto fáze sa zameriava na ich dodržiavanie. "Zásadným výstupom je zavedenie systému plánovania pacientov tak, aby plán zohľadnil naše finančné krytie zo strany poisťovní a tiež náklady súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti," uzavrela Maťašeje.