Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V skalickej nemocnici sa vlani narodilo viac detí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Skalickí zdravotníci sú pripravení aj na možné pôrody žien, ktoré majú ochorenie COVID-19.

Skalica 8. januára (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) Skalica sa vlani narodilo 767 detí, čo je o 15 percent viac ako v roku 2019. Uskutočnilo sa 762 pôrodov, v piatich prípadoch sa narodili dvojičky, chlapcov bolo 406 a dievčat 361, informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková.

Skalickí zdravotníci sú pripravení aj na možné pôrody žien, ktoré majú ochorenie COVID-19. "Všetky rodičky sú pri príjme na pôrodnicu testované antigénovými aj RT-PCR testami na prítomnosť ochorenia. Pozitívna rodička je izolovaná počas celého pobytu, pôrod nevynímajúc. Personál pôrodnice aj neonatologického oddelenia pri starostlivosti o takúto rodičku a jej dieťa dodržiava platné hygienicko-epidemiologické opatrenia," vysvetlil primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia FNsP Peter Budinský.

Nemocnica v máji ukončila rozsiahlu 13 mesiacov trvajúcu modernizáciu pôrodných a zákrokových sál gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, súčasťou ktorej bolo aj vybavenie oddelenia novou zdravotníckou technikou, nábytkom a iným potrebným zariadením. Kompletné zariadenie pôrodných boxov a sekčnej sály pôrodnice zahrnuje vybavenie rekonštruovaných priestorov novými pôrodnými lôžkami, operačnými lampami a mobilným operačným stolom pre sekčnú sálu. Hygienickejšie, modernejšie a najmä efektívnejšie pracovné prostredie oceňujú pacienti i zdravotnícki pracovníci nemocnice.