Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Počet ochorení na chrípku v Trenčianskom a Nitrianskom kraji klesol

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa údajov z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo v 17. kalendárnom týždni zaznamenaných 913 akútnych respiračných ochorení.

Trenčín 27. apríla (TASR) - Lekári v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) nahlásili v minulom týždni 700 akútnych respiračných ochorení. Chorobnosť v porovnaní s predchádzajúcim týždňom klesla o 15 percent.

Ako informovala trenčianska regionálna hygienička Ľudmila Bučková, najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola minulý týždeň v TSK v okrese Ilava, kde dosiahla úroveň 723 ochorení na 100.000 obyvateľov. Najnižšia chorobnosť – 130 ochorení na 100.000 obyvateľov, bola v susednom okrese Považská Bystrica.

Z celkového počtu ochorení bolo desať ochorení na chrípku, v porovnaní s predchádzajúcim týždňom klesla chorobnosť o 46 percent. Z dôvodu koronavírusovej pandémie platí zákaz návštev v zdravotníckych zariadeniach na celom území kraja.


Počet ochorení na chrípku sa v Nitrianskom kraji postupne znižuje



Chorobnosť na chrípku sa v Nitrianskom kraji stabilizuje. V priebehu apríla sa postupne počet ochorení znižuje, rovnako to bolo aj v uplynulom týždni.

Podľa údajov z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo v 17. kalendárnom týždni zaznamenaných 913 akútnych respiračných ochorení. Z tohto počtu šlo o chrípku v 96 prípadoch. „Predstavuje to pokles chrípky o 2,2 percenta oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu,“ informoval RÚVZ v Nitre.

Najviac chorých bolo medzi nula až päťročnými deťmi. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 34 osôb. Z celkového počtu bolo 41,2 percenta zápalov prínosových dutín, 14,7 percenta zápalov pľúc a 44,1 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 52 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 49 percent lekárov pre dospelých.