Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Vedecky zdokonalený kreatín – CreGAAtine – sa prezentoval na MMM

Vedecky zdokonalený kreatín – CreGAAtine – sa prezentoval na MMM vďaka striebornej medailistke Radky Roháčovej Foto: CarnoMed s.r.o.

Vedecky zdokonalený kreatín – CreGAAtine – sa prezentoval na MMM vďaka striebornej medailistke Radky Roháčovej!

Bratislava 5. októbra (TASR - OTS) - CreGAAtine je nutraceutikum, založené na vedeckých dôkazoch. Jedinečná zmes, obsahujúca prekurzor kreatínu - GAA kyselinu guanidinoctovú. Ako z aktuálnych vedeckých štúdií vyplýva, jeho užívanie vedie k zvýšeniu kreatínu v kostrovom svalstve až o 16,9%, čo je v porovnaní s monohydrátom kreatínu 8,5-násobné zvýšenie. Radka Roháčová, skvelá bežkyňa z 98. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach v sekcií Majstrovstiev Slovenska si odniesla striebro a v celkovom hodnotení skončila na krásnom 11. mieste.



CreGAAtine výrazne zvyšuje bioenergetiku svalov a mozgu tým, že disponuje zvýšenou kapacitou prijatého množstva kreatínu. Srbský Profesor Sergej Ostojič, prodekan pre vedu a medzinárodné vzťahy na Fakulte športu Univerzity v Novom sade, vedecký guru, ktorý je jedným z top expertov na kreatín na svete a pravdepodobne najviac citovaný vedec v tomto sektore vôbec, je spoluautorom receptúry a filozofie tejto revolučnej novinky. "Až 90% ľudí trpiacich rakovinou mozgu má nedostatok kreatínu v mozgu a 50% bežných ľudí prijíma nedostatočné množstvo kreatínu denne, čo je následkom veľkého množstva faktorov,“ konštatuje Ostojič.

CreGAAtine neobsahuje zakázané látky a GAA funguje ako priamy prekurzor kreatínu. Ako z vedeckých štúdií vyplýva, jeho užívanie vedie k zvýšeniu kreatínu v kostrovom svalstve o 16,9%, čo je v porovnaní s monohydrátom kreatínu 8,5-násobné zvýšenie. CreGAAtine zvyšuje bioenergetiku svalov a mozgu tým, že disponuje zvýšenou kapacitou prijatého množstva kreatínu. Okrem uvedených má CreGAAtine aj ďalšie vlastnosti. Pomáha posilňovať slabšie svalové partie, na ktoré sa zameriava a zvyšuje ich silu a výkonnosť až o 20% v porovnaní s monohydrátom kreatínu. Rýchlejšia absorbcia GAA pri cvičení sa dá vysvetliť tak, že svaly, ktoré doteraz neboli zaťažené, ju lepšie absorbujú, pretože majú hladinu GAA na začiatku nižšiu.



Radka Roháčová, bývalá reprezentantka SR v behu na lyžiach - na 98. ročníku MMM v Košiciach sa postavila na štartovaciu čiaru vôbec po druhýkrát. Kratším tratiam – polmaratónu a 10km behu sa venovala 6 rokov, za ten čas vyzbierala cenné kovy. V roku 2020 bola víťazkou Bežeckého pohára Slovenského atletického zväzu. “Na košický maratónsky štart som nastúpila s miernou trémou, zjavne to bol adrenalín. Nohy šľapali ako struny, hlava bola čistá. V cieli to bolo krásne 2.miesto v rámci Majstrovstiev Slovenska – obhájené z vlaňajška. Pocity neopísateľné, vryté do srdca na celý život. Veľmi si to vážim hlavne vďaka svojej drine, húževnatosti a schopnosti nikdy sa nevzdávať,“ popisuje euforicky Radka Roháčová. “Samozrejme pri takejto tréningovej záťaži musím dopĺňať aj minerály, vitamíny a doplnky výživy. Začala som 10 dní užívať Cregaatine a budem v tom pokračovať, pretože verím len tomu, čo mám odskúšané na vlastnej koži,” komentuje Radka.



Kým klasický monohydrát kreatínu má tendenciu zvyšovať celkovú telesnú hmotnosť zadržiavaním vody a dodávať svalom balónový vzhľad, tak CreGAAtine znižuje vedľajšie účinky spôsobené kreatínom. Jednodávkové balenia CreGAAtinu zaisťujú nielen optimálnu biologickú dostupnosť a stabilitu, ale tiež umožňujú vziať si jednotlivé dávky so sebou a kdekoľvek pohodlne užiť.

CreGAAtine je bezpečný, patentovaný a neovplyvňuje, výsledok dopingovej kontroly.



Za inovatívny výskum a riešenie udelila Európska spoločnosť pre klinickú výživu (ESPEN) tomuto doplnku cenu Za výživu. Na FIWA AWARD v auguste 2021 získala cenu Za výživový doplnok roka. Produkt má taktiež GMP a ISO 9006, ako aj LCG Antidopingový certifikát kvality.