Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Všeobecná zdravotná poisťovňa rozširuje stránkové hodiny

Zdravotnú poisťovňu je možné zmeniť raz do roka.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) rozširuje v súvislosti s posledným termínom (30.9.) na zmenu zdravotnej poisťovni stránkové dni na svojich klientskych pracoviskách.

"Skúsenosti z minulých rokov totiž potvrdzujú, že veľká časť poistencov si možnosť podať prihlášku necháva na posledné dni pred uplynutím zákonom stanoveného termínu," priblížila hovorkyňa VšZP Petra Balážová.

Vo štvrtok (26.9.) budú klientske pracoviská otvorené do 15.00 hodiny, v piatok (27.9.) a v pondelok (30.9.) budú pobočky VšZP otvorené do 18. h, expozitúra v bratislavskej časti Lamač bude otvorená aj v sobotu a v nedeľu (28.9. a 29.9.) do 21. h.

Zdravotnú poisťovňu je možné zmeniť raz do roka. Ak poistenec do konca septembra pošle prihlášku do vybranej zdravotnej poisťovne, stane sa jej poistencom od 1. januára 2014. Z pôvodnej zdravotnej poisťovne sa nemusí odhlasovať, urobí to zaňho nová zdravotná poisťovňa.

V tomto roku platí aj novinka, tzv. späť vzatie prihlášky. Znamená to, že ak si poistenci v tomto prepoisťovacom období, teda od 1.10.2012 do 30.9.2013 už podali prihlášku z dôvodu zmeny zdravotnej poisťovne, môžu ešte svoje rozhodnutie zmeniť a vziať ju späť. Môžu tak urobiť bez udania dôvodu, a to do 30. septembra v tej zdravotnej poisťovni, v ktorej si podali túto prihlášku, a to osobne alebo poštou. Od januára budúceho roka tak zostanú poistení v ich pôvodnej zdravotnej poisťovni.