Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Vznik webu o vzťahu lekárov a farmafiriem privítali aj lekárnici

Ilustračné foto Foto: TASR

Na webe Transparentní lekári, ktorý nedávno spustila TIS, sa zhromažďujú verejne dostupné údaje o spolupráci a finančných vzťahoch lekárov a farmaceutických firiem.

Bratislava 8. mája (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) podporuje iniciatívu Transparency International Slovensko (TIS) s novo spusteným portálom Transparentní lekári a zároveň aj lekárov pripájajúcich sa iniciatíve lekárskych odborárov "Ďakujem, úplatky neberiem".

"Dlhodobo sú známe aktivity SLeK súvisiace s apelom na zmeny v legislatíve a ozdravení systému v zdravotníctve, preto len vítame ďalšie iniciatívy, ktoré sú za transparentné zdravotníctvo na Slovensku," povedal prezident SLeK Tibor Czuľba.

Na webe Transparentní lekári, ktorý nedávno spustila TIS, sa zhromažďujú verejne dostupné údaje o spolupráci a finančných vzťahoch lekárov a farmaceutických firiem. Hlavným cieľom portálu je prehľadne informovať verejnosť o vzťahoch lekárov a farmaceutických spoločností.

Iniciatíva LOZ Ďakujem, úplatky neberiem je zameraná na potlačenie poskytovania a prijímania úplatkov v zdravotníctve. "Podobné aktivity vyvíjajú už aj jednotlivci. Som presvedčený, že čím viac subjektov sa spojí v úsilí o sprehľadnenie systému v slovenskom zdravotníctve, tým rýchlejšie môžeme spoločnými silami túto zmenu uskutočniť," dodal Czuľba.