Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Bratislavskí záchranári odovzdali na MZ petíciu za odvolanie riaditeľa

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Riaditeľ záchranárov Imrich Andrási reagoval, že svoj odchod z funkcie neplánuje. Argumentoval, že aktuálna situácia nie je výsledkom jeho práce.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Zamestnanci Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Bratislava naďalej žiadajú odvolanie svojho šéfa Imricha Andrásiho. V stredu na Ministerstve zdravotníctva (MZ) SR odovzdali petíciu so 445 podpismi za jeho odchod a ďalšie zbierajú. Pre TASR to potvrdila Základná odborová organizácie pri ZZS v Bratislave. Má ísť asi o tretinu zamestnancov.

Bratislavskí záchranári chceli od októbra vypovedať nadčasy. Odôvodňovali to zrušením príplatkov a organizačnými zmenami. Svoje rozhodnutie zmenili po dohode o zachovaní príplatkov. Okrem zrušenia príplatkov kritizujú aj zmeny v organizačnej štruktúre. Zmeny mal riaditeľ oznámiť bez konzultácie.

V tejto súvislosti začali minulý tiež s petičnou akciou za odvolanie Andrásiho. Ten reagoval, že svoj odchod z funkcie neplánuje. Argumentoval, že aktuálna situácia nie je výsledkom jeho práce.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) avizoval, že sa má v tejto veci s Andrásim stretnúť. Ubezpečil, že výpadok posádok záchrannej služby za žiadnych okolností nehrozí.