Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

ZCR Vysoké Tatry prichádza s novým projektom Tatry ako liek

Turisti prechádzajú chodníkom cez mostík neďaleko Chaty pri Popradskom plese vo Vysokých Tatrách 15. júna 2013, archívne foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Internetová stránka je prvým krokom. V blízkom čase budú na stránku pribúdať napríklad aj odporúčania či vysvetlenia lekárov alebo iných odborníkov, dodáva Lenka Rusnáková.

Vysoké Tatry 2. júna (TASR) - Združenie cestovného ruchu (ZCR) Vysoké Tatry prichádza s novým projektom Tatry ako liek, ktorý poukazuje na prírodné zdroje Vysokých Tatier a ich liečivé účinky na ľudské zdravie. Pre TASR to uviedla výkonná riaditeľka ZCR Vysoké Tatry Lenka Rusnáková.

„Na internetovej stránke nájdete informácie o tatranských prírodných zdrojoch a ich vplyvoch na zdravie, najmä o klimatoterapii. Takisto informácie o histórii kúpeľníctva a tipy na prechádzky, ktoré sú dôležitou súčasťou ozdravného pobytu,“ vysvetľuje Rusnáková. Dodáva, že v blízkom čase budú na stránku pribúdať napríklad aj odporúčania či vysvetlenia lekárov alebo iných odborníkov.

Podľa riaditeľky projekt vznikol počas obdobia prázdnych ulíc, chodníkov a povinne zatvorených prevádzok v Tatrách ako reakcia tímu ZCR Vysoké Tatry na danú situáciu a uvedomenie si faktu, že ľudia začínajú vnímať zdravie ako jednu z najvyšších hodnôt.

Internetová stránka je prvým krokom. „Postupne chceme tieto informácie komunikovať zaujímavou formou na našich sociálnych sieťach. Takisto sme oslovili naše členské subjekty - hotely a služby, ktoré sa môžu do tejto komunikácie zapojiť na svojich kanáloch. Momentálne hľadáme spôsoby, aby sme na danú tému natočili aj krátky videospot. Projekt je živá vec a každým nápadom sa budeme zaoberať,“ dopĺňa Rusnáková.

Viac informácií o projekte sa nachádza na internetovej stránke www.tatry.sk/tatryakoliek/.