Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zdravotná starostlivosť v NÚDCH sa poskytuje v plnom rozsahu

Na snímke nové priestory Oddelenia urgentného príjmu v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Cez novoročné sviatky malým pacientom pomôžu pediatri aj chirurgovia.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave naďalej poskytuje zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

Zariadenie prijalo prísne režimové opatrenia, ktoré dodržiava. Pokyn ministerstva zdravotníctva poskytovať len nevyhnutnú zdravotnú starostlivosť sa ich netýka. "NÚDCH takýto pokyn nedostal," uviedla Kamenická.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nariadilo fakultným, univerzitným a všeobecným okresným nemocniciam, ktoré sú v zozname subjektov hospodárskej mobilizácie, poskytovať pacientom len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Rezort upozorňuje, že počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň sa blíži k hranici 3000.

Cez novoročné sviatky malým pacientom pomôžu pediatri aj chirurgovia


Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) je pripravený postarať sa o všetkých pacientov, ktorí budú pomoc potrebovať. Počas Silvestra a prvých dní nového roka budú malým pacientom pomáhať pediatri aj chirurgovia. TASR o tom informovala Dana Kamenická, hovorkyňa NÚDCH.

Počas novoročných sviatkov sa o pacientov na Oddelení urgentného príjmu (OUP) počas dňa postará päť lekárov – pediatrov v pediatrických ambulanciách a dvaja chirurgovia v chirurgickej ambulancii. "Traja pediatri budú slúžiť nepretržite 24 hodín. V noci opäť traja pediatri a jeden chirurg," dodala Kamenická.