Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zdravotné poisťovne rokujú o preplácaní dezinfekcie a OOPP pre zubárov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hovorkyňa Union zdravotnej poisťovne (ZP) Beáta Dupaľová Ksenzsighová uviedla, že v aktuálnom stave nebudú poistencom vznikať zvýšené náklady.

Bratislava 25. mája (TASR) – Zdravotné poisťovne sa zaoberajú požiadavkami zubných lekárov, ktorí ich v súvislosti s novým koronavírusom požiadali o kompenzáciu zvýšených výdavkov na dezinfekciu a osobné ochranné pracovné pomôcky (OOPP) v zubných ambulanciách a čakárňach.

„Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) aktuálne pracuje na príprave špeciálneho príplatkového zdravotného výkonu a komunikuje o ňom so svojím jediným akcionárom Ministerstvom zdravotníctva SR v záujme čo najskoršieho aplikovania výkonu do zmluvných vzťahov s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti,“ hovorí Slávka Gáborová z referátu komunikácie VšZP.

Hovorkyňa Union zdravotnej poisťovne (ZP) Beáta Dupaľová Ksenzsighová uviedla, že v aktuálnom stave nebudú poistencom vznikať zvýšené náklady. „Poisťovňa od 1. mája hradí príplatkové výkony u rizikových pacientov. Doplatky za zubno-lekárske výkony je možné vyberať len za vybrané nadštandardné zubno-lekárske výkony definované právnou úpravou,“ tvrdí.

PR špecialista ZP Dôvera Matej Štepianský hovorí, že viac informácií, týkajúcich sa požiadavky Slovenskej komory zubných lekárov, by mala poisťovňa mať tento týždeň.