Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zdravotné sestry sa stretnú v Komárne na celoslovenskej konferencii

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Vzdelávacia akcia sa bude venovať problematike bezpečnosti pacienta v zdravotníckom zariadení.

Komárno 11. októbra (TASR) - Všeobecná nemocnica Komárno usporiada 15. októbra celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou. Zíde sa tam takmer 300 účastníkov z radov sestier a medicínsko-technických pracovníkov. Vzdelávacia akcia sa bude venovať problematike bezpečnosti pacienta v zdravotníckom zariadení. TASR informovala Marta Csergeová, hovorkyňa spoločnosti AGEL, ktorá manažérsky riadi nemocnicu v Komárne.

"Tohtoročná konferencia bude pozostávať z desiatok odborných prednášok rozdelených do troch blokov zameraných na bezpečnosť pacienta. Jednotlivé prednášky sa budú zaoberať manažmentom kvality ošetrovateľskej starostlivosti, nežiaducim udalostiam v zdravotníckom zariadení," uviedla Csergeová. Dodala, že na konferencii si účastníci budú môcť vymeniť svoje odborné vedomosti získané praxou.

Podľa jej slov kvalitná a bezpečná zdravotná starostlivosť spočíva v aktívnom monitorovaní potenciálnych rizík, ktoré môžu hospitalizovaného pacienta ohroziť. "Priestor dostanú aj prezentácie špičkových odborníkov, ktorí sa venujú prevencii nákaz," ozrejmila námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Zlatica Halmová s tým, že časť prednášok realizujú odborníci z Českej republiky, Rakúska a Maďarska.