Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zdravotní klauni v novembri rozveselia aj dospelých pacientov

Na archívnej snímke zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors. Foto: TASR Marko Erd

Zdravotní klauni, ktorí navštevujú dospelých pacientov, sú špeciálne vyškolení. Pôsobia tiež v seniorskom programe Smiech nepozná vek.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors v novembri rozveselia dospelých pacientov. Program pre dospelých už predstavili pacientom v Národnom onkologického ústave (NOÚ) v Bratislave. Počas mesiaca zavítajú do ďalších nemocníc na Slovensku. TASR o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.

"V priebehu novembra máme v pláne navštíviť ešte päť onkologických oddelení a jedno neurologické oddelenie, aby sme hospitalizovaným pacientom osviežili dlhý a náročný pobyt v nemocničnom prostredí," priblížil umelecký riaditeľ združenia Pavel Mihaľák.

Klauniády pre dospelých budú realizovať v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach, Fakultnej nemocnici v Nitre, Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline a v Univerzitnej nemocnici Bratislava - Nemocnica Ružinov.

Zdravotní klauni, ktorí navštevujú dospelých pacientov, sú špeciálne vyškolení. Pôsobia tiež v seniorskom programe Smiech nepozná vek. "Dospelí pacienti si na rozdiel od detí uvedomujú vážnosť svojho zdravotného stavu, o to citlivejší musíme byť," dodala profesionálna zdravotná klaunka Jana Sovičová.