Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zdravotníčka, ktorá sa v Sierre Leone nakazila ebolou, ide do Británie

Zdravotnícky personál pripravuje izolačné priestory a miestnosti na umývanie pre pacientov nakazených vírusom eboly v guinejskom meste Gueckedou Foto: TASR/AP

Britská vojenská zdravotnícka pracovníčka, ktorá sa nakazila smrtiacim vírusom ebola, je na ceste do vlasti, kde dostane špeciálnu zdravotnú starostlivosť. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Londýn 12. marca (TASR) - Britská vojenská zdravotnícka pracovníčka, ktorá sa nakazila smrtiacim vírusom ebola, je na ceste do vlasti, kde dostane špeciálnu zdravotnú starostlivosť. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Predstavitelia oznámili, že zdravotníčku budú liečiť na izolačnej jednotke londýnskej nemocnice Royal Free Hospital.

Do Británie mieria aj dvaja ďalší britskí zdravotníci v rámci predbežných opatrení. Budú ich monitorovať na prípadné príznaky nákazy smrtiacim vírusom.

Zdravotníčka sa nakazila počas liečenia ľudí chorých na ebolu v západoafrickom štáte Sierra Leone. Jej meno nezverejnili.

Na rozsiahlom úsilí o zvládnutie epidémie eboly v Sierre Leone sa podieľa približne 700 príslušníkov britských ozbrojených síl. Dvaja Briti, ktorí sa vlani v tejto krajine nakazili ebolou, boli v nemocnici Royal Free úspešne vyliečení.