Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zdravotnícki záchranári pomáhali v utorok pri 78 kolapsoch z tepla

Na archívnej snímke z 3. júla 2022 ľudia sa ochladzujú počas vysokých teplôt na Hlavnom námestí v mestskej časti Bratislava - Staré mesto. Foto: TASR - Martin Baumann

Najviac prípadov bolo v Košickom kraji, kde ich zaznamenali 13, z toho išlo o desať žien a troch mužov. Najmladší pacient mal deväť rokov, naopak, najstaršia pacientka 93 rokov.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Zdravotnícki záchranári pomáhali v utorok (16. 8.) pri 78 kolapsoch z tepla. Najviac prípadov bolo v Košickom kraji, kde ich zaznamenali 13, z toho išlo o desať žien a troch mužov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

V Nitrianskom kraji zaznamenali záchranári dvanásť prípadov, nasleduje Trenčiansky a Prešovský kraj (oba po 11), ďalej Banskobystrický (9), Žilinský (osem), Bratislavský a Trnavský (zhodne po sedem).

Medzi ošetrenými bolo 48 žien, 27 mužov a tri deti. Najmladší pacient mal deväť rokov, naopak, najstaršia pacientka 93 rokov. Prevoz do nemocnice potrebovalo 45 pacientov.