Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zmluva medzi UNB a Union ZP je na tri mesiace

Foto: TASR

Poistenci najmenšej zdravotnej poisťovne dostávali od 5. júna v najväčšej slovenskej nemocnici iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

Bratislava 8. júla (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) podpísala zmluvu s Union zdravotnou poisťovňou zatiaľ do konca septembra. Ako ďalej vyplýva zo zverejnenej zmluvy, poisťovňa si dohodla s nemocnicou na prvých šesť mesiacov poskytovanie zdravotnej starostlivosti v objeme 1,2 milióna eur a od júla do septembra v objeme 1,7 milióna eur.

"UNB plánuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti tak, aby pokryla zazmluvnený rozsah. Či je dostatočný, vyhodnotí vedenie UNB v septembri," reagovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská na otázku TASR, či vie nemocnica garantovať, že sa nezopakuje situácia z júna. V nemocnici vtedy poistenci Union ZP dostávali iba akútnu zdravotnú starostlivosť. Preloženie operácie sa dotklo 63 pacientov.

Súčasná dohoda oboch strán platí do konca septembra, nemocnice pritom väčšinou uzatvárajú dohody s poisťovňami na dlhšie obdobia ako tri mesiace. Vedenie nemocnice si chce takto podľa Stano Maťašovskej vytvoriť priestor na vyhodnotenie a prípadné korigovanie zmluvy.

Poistenci najmenšej zdravotnej poisťovne dostávali od 5. júna v najväčšej slovenskej nemocnici iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť. V polovici júna sa nemocnica dohodla s Union ZP na podmienkach poskytovania plánovanej špecializovanej ambulantnej starostlivosti a vyšetrení. Operácie a hospitalizácie, ktoré nesúviseli s ohrozením života, však poistencom prekladali, keďže tu dohoda na podmienkach chýbala, došlo k nej koncom mesiaca.