Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia SEKCIA: Zdravie

ZŠ s MŠ na Riazanskej v Bratislave prerušila pre chrípku vyučovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Starosta Nového Mesta Matúš Čupka apeluje na rodičov, aby choré deti do školy či škôlky neposielali. Pripomína, že pandémia nového koronavírusu nám za dva roky oslabila imunitu.

Bratislava 5. decembra (TASR) – V Základnej škole s materskou školou (ZŠ s MŠ) na Riazanskej ulici v bratislavskom Novom Meste prerušili od pondelka do stredy (7. 12.) vyučovanie. Dôvodom je zvýšený výskyt chrípkových ochorení. Mestská časť k tomuto kroku pristúpila aj na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava.

"Počet akútnych respiračných ochorení, medzi ktoré patrí aj chrípka, narastá. Je pravdepodobné, že Riazanská nie je jediná škola, v ktorej budeme nútení pristúpiť k takémuto opatreniu," skonštatoval starosta Nového Mesta Matúš Čupka.

Apeluje preto na rodičov, aby choré deti do školy či škôlky neposielali. Pripomína, že pandémia nového koronavírusu nám za dva roky oslabila imunitu. "No naučila nás, že pri akomkoľvek – cítim sa choro – môže mať podcenenie príznakov vážne následky," poznamenal Čupka.

Prerušenie vyučovania odporučili aj regionálni hygienici. Chorobnosť na chrípkové ochorenie dosiahla 38 percent. Okrem školy a škôlky je prerušená aj prevádzka školskej jedálne, školského klubu detí a tiež krúžky, ktoré sa konajú bežne v priestoroch školy. Škôlkari a školáci by sa mali do tried vrátiť vo štvrtok (8. 12.).