Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zvolenská nemocnica má 12 pacientov s novým koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa hovorkyne na internom oddelení má nemocnica hospitalizovaných päť pozitívnych pacientov na bežných lôžkach.

Zvolen 12. septembra (TASR) – Zvolenská nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných 12 pacientov s ochorením COVID-19. Nový koronavírus sa však v nemocnici stal bežnou súčasťou života. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

"Z pohľadu priebehu ochorenia je jeden pacient na jednotke intenzívnej starostlivosti a vyžaduje si napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Je trikrát očkovaný a bol preložený z covidového oddelenia," uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Podľa hovorkyne na internom oddelení má nemocnica hospitalizovaných päť pozitívnych pacientov na bežných lôžkach. "Na pediatrickom oddelení leží pozitívne maloleté dieťa s mamou, ktorá je zatiaľ bez príznakov ochorenia," pripomenula s tým, že nemocnica eviduje aj päť zamestnancov, ktorí sú pre ochorenie COVID-19 v karanténe.

"Téma nového koronavírusu aktuálne nie je pre nás tá najzásadnejšia. Tak ako všade v rezorte, aj u nás riešime predovšetkým nedostatok personálu, ktorý ošetruje," ukončila Veselá.