Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zvolenská nemocnica organizovala 3. ročník Operačného kongresu

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Maroš Černý

Operačný kongres prináša odbornej verejnosti aj informácie o investíciách do medicínskej techniky a rekonštrukcií jednotlivých oddelení nemocnice.

Zvolen 14. júna (TASR) - Novinkám, úspechom, ale aj predstaveniu portfólia operačných služieb v jednotlivých medicínskych odboroch sa venoval v poradí tretí ročník Operačného kongresu, ktorý v uplynulých dňoch organizovala Nemocnica Agel Zvolen. Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Eva Peterová, na podujatí prednášali odborníci z oblasti gynekológie, pôrodníctva, chirurgie i ortopédie.

"Operačný kongres organizujeme každoročne preto, aby sme kolegov v blízkom okolí informovali o zmenách a novinkách v našej nemocnici a odprezentovali nové liečebné a operačné postupy, ktoré sme v uplynulom roku zaviedli a skvalitnili," priblížila riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Odborníci zo zvolenskej nemocnice v tomto roku predstavili odbornej verejnosti aktuálne informácie o inováciách a modernizácii činností jednotlivých odborov. Nosnou témou gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia bola prezentácia pôrodnice novej generácie. Svoju prácu v rámci zrekonštruovanej pôrodnice prezentovali aj pôrodné asistentky a novorodenecké sestry.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie prezentovalo aj pokrok na poli ultrazvukovej diagnostiky predstavením 3D/4D vyšetrení počas tehotenstva, témou bolo aj znižovanie frekvencie cisárskych rezov a zavádzanie nových operačných postupov v oblasti urogynekológie.

Operačný kongres prináša odbornej verejnosti aj informácie o investíciách do medicínskej techniky a rekonštrukcií jednotlivých oddelení nemocnice. Chirurgický pavilón zažil podľa Peterovej v posledných rokoch viacero rekonštrukčných zásahov, ktoré budú zavŕšené výstavbou lôžkového pavilónu. Ten je spolufinancovaný z prostriedkov z plánu obnovy a odolnosti.

"Komplexnosť poskytovania zdravotnej starostlivosti chirurgických odborov zvolenskej nemocnice dokazuje aj bohatý program, kde okrem lekárov prezentovali svoju prácu aj inštrumentárky, pôrodné asistentky, laktačné poradkyne, anestéziologické sestry či rehabilitační pracovníci. Svoju činnosť prezentovalo i nové herniocentrum a algeziologické pracovisko," podotkla Peterová.

Úvodný blok kongresu bol vyhradený pre ortopedicko-traumatologické oddelenie, na ktorom v minulom roku implantovali takmer 250 trvalých endoprotéz. "Prostredníctvom prednášok, ktoré sme odprezentovali, sme chceli poukázať na to, že sa nám darí v každodennej realite aplikovať procesy, ktoré smerujú k pozitívnym štrukturálnym zmenám. Tieto zmeny a nastavené procesy nám v konečnom dôsledku umožňujú poskytnúť rovnako kvalitnú zdravotnú starostlivosť našim pacientom ako kdekoľvek v Európe," dodal Michal Rybár, primár ortopedicko-traumatologického oddelenia Nemocnice Agel Zvolen.