Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zvolenská nemocnica otvorila zrekonštruované prízemie polikliniky

Na snímke ilustračné zábery budovy nemocnice s poliklinikou (NsP) vo Zvolene. Foto: TASR/Michal Svítok

Vďaka rekonštrukcii za 100. 000 eur, bude pre pacientov okrem krajších priestorov k dispozícii aj nový navigačný systém a v pracovnom čase tiež centrálny informačný pult.

Zvolen 6. novembra (TASR) - Nové, zrekonštruované priestory prízemia polikliniky dnes otvorila Nemocnica Zvolen a.s., ktorá je členom skupiny AGEL. Vďaka rekonštrukcii za 100.000 eur, bude pre pacientov okrem krajších priestorov k dispozícii aj nový navigačný systém a v pracovnom čase tiež centrálny informačný pult.

V budove sa nachádza približne 30 ambulancií a preto sme pre našich pacientov vytvorili podmienky pre lepšiu orientáciu,“ povedal TASR riaditeľ nemocnice Jozef Botka. Pri vstupe do budovy bude návštevníkom v prípade potreby radiť informátorka.

Máme záujem, aby sa u nás pacienti nielen dobre cítili a boli v konečnej fáze dobre ošetrení, ale aby po poliklinike neblúdili, pretože už samotná cesta k lekárovi môže byť najmä pre ľudí s obmedzenou mobilitou náročná a vyčerpávajúca. Veríme, že nový navigačný systém a informátor im ušetria čas hľadaním tej správnej ambulancie, či lekára,“ dodal riaditeľ.

Zvolenská nemocnica už za uplynulý rok vytvorila v poliklinike novú neurologickú ambulanciu, nové priestory dostala aj gynekológia, po rekonštrukcii sprístupnila novú lekáreň a zmodernizovala tiež laboratória.