Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zvolenská nemocnica sprístupnila vynovený vchod do polikliniky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

V novembri vybudovali nové kanalizačné potrubie v profile pôvodného chodníka a následne položili dlažbu.

Zvolen 5. decembra (TASR) – Zvolenská nemocnica v pondelok sprístupnila vynovený vchod do polikliniky. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Pripomenula, že práce budú pokračovať ďalej, v okrajových častiach vstupu a v suteréne budovy. "Konkrétne vybudovaním nového schodiska z parkoviska, kladením dlažby a na vonkajších terénnych úpravách," spresnil vedúci technického úseku zvolenskej nemocnice Vladimír Čaňo. Doplnil, že predpokladaný termín ukončenia všetkých vonkajších stavebných prác je do konca decembra.

V novembri vybudovali nové kanalizačné potrubie v profile pôvodného chodníka a následne položili dlažbu. "Pokračovali hydroizolačné práce na objekte a pracovníci naviezli materiál pre terénne úpravy na nespevnených častiach," podotkla hovorkyňa.

Práce na obnove vchodu robili počas plnej prevádzky zdravotníckeho zariadenia. Riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá doplnila, že väčšia časť prác na obnove vchodu bola počas letných školských prázdnin. Podľa hovorkyne rekonštrukcia zohľadňuje, aby bola poliklinika bezbariérovo prístupná. Počas prác nie je obmedzená prevádzka bufetu, pokladnice a ani lekárne. Rekonštrukcia vstupných priestorov do budovy sa začala v polovici júla tohto roka. Celú rekonštrukciu hradí nemocnica vlastnými investíciami vo výške 464.000 eur.