Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Bežkári majú na Liptove podrobne zmapované trate

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Pomáha im v tom prehľadná bezplatná mapa.

Liptovský Mikuláš 6. februára (TASR) – Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov zostavila a dala prostredníctvom informačných kancelárií a ubytovateľov k dispozícii turistickým návštevníkom prehľadnú bezplatnú mapu viac ako 70 kilometrov tratí na bežecké lyžovanie v liptovskom regióne.

Projektová manažérka OOCR Petra Šuhajdová vysvetlila, že hlavným zámerom bolo uľahčiť rastúcemu počtu nadšencov bežeckého lyžovania vyhľadávanie vhodných tratí. "Takéto niečo nám tu doteraz chýbalo," skonštatovala s tým, že prehľadná mapa je dostupná aj na internete a v mobilnej aplikácii.

Súčasťou sú podľa nej aj sprievodné informácie o náročnosti jednotlivých tratí, ich prevýšení, základné bezpečnostné pokyny a odporúčania pre bežeckých lyžiarov. "Návštevníci nášho regiónu si môžu vyberať spomedzi takmer dvoch desiatok viac či menej upravovaných zaujímavých bežeckých trás," pripomenula Šuhajdová.

"Chceme aj takýmto spôsobom zdôrazniť, že Liptov nie je len o zjazdovom lyžovaní. Bežecké lyžovanie sa ocitlo v poslednom období trochu v ústraní, no práve v našom hornatom regióne má veľké tradície a rozvojový potenciál. Preto sme dali dokopy tieto komplexné informácie," dodala riaditeľka OOCR Darina Bartková.