Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

VIDEO: Bezdomovci v L. Mikuláši môžu pre mrazy prespať v poľnom stane

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na území mesta eviduje radnica približne 50 ľudí bez domova. Prenocovať môžu za symbolický poplatok aj v nocľahárni v Hlbokom.


Liptovský Mikuláš 21. januára (TASR) - Ľudia bez strechy nad hlavou nájdu v Liptovskom Mikuláši počas tuhých mrazov, ktoré sužujú sever Slovenska už niekoľko dní, pomocnú ruku. Podala im ju samospráva a pri komunitnom centre v Hlbokom postavila poľný stan.

Na žiadosť mesta ho bezodplatne zapožičalo Ministerstvo obrany SR, postavili ho dnes príslušníci Ozbrojených síl SR. "Stan má kapacitu 20 ľudí. Vykurovaný je pieckami na pevné palivo a ľuďom bez prístrešia je k dispozícii počas celého dňa i noci," povedala pre TASR hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že teplé prikrývky poskytol mestu Červený kríž.

Na území mesta eviduje radnica približne 50 ľudí bez domova. Prenocovať môžu za symbolický poplatok aj v nocľahárni v Hlbokom. Jej kapacita je 12 miest, osem pre mužov a štyri pre ženy. Nocľaháreň je otvorená celoročne a okrem nocľahu majú ľudia bez prístrešia možnosť vykonať aj základnú osobnú hygienu a oprať si bielizeň. Poľný stan bude bezdomovcom k dispozícii do konca februára 2016.