Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Blízko čerpacej stanice v Liptovskom Mikuláši horel kamión s návesom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Trnave

Hasiči použili štyri vysokotlaké prúdy a ťažkú penu.

Liptovský Mikuláš 1. apríla (TASR) - V noci nadnes približne o 01.00 h neďaleko čerpacej stanice v Liptovskom Mikuláši silno horel kamión s návesom. Informáciu pre TASR potvrdila riaditeľka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová.

Na miesto udalosti vyslali liptovskomikulášski hasiči tri cisternové vozidlá a vozidlo hasičskej záchrannej služby, pričom veliteľ si neskôr vyžiadal ďalšie sily a prostriedky. "Požiar bol už intenzívne rozvinutý, horel celý kamión aj náves plne naložený bálmi textílií. Hasiči použili štyri vysokotlaké prúdy a ťažkú penu. Riziko predstavovalo prehorenie nádrží a vytečenie nafty, po ktorej by sa požiar mohol rozšíriť do okolia," uviedla. K vytečeniu nafty nakoniec nedošlo.

"Hasiči skontrolovali termokamerou priestor kabíny, žiadne osoby sa tam nenachádzali. Počas celého zásahu pracovali z dôvodu silného zadymenia v dýchacích prístrojoch. Lokalizácia požiaru bola vykonaná do 15 minút od príchodu na miesto udalosti," dodala s tým, že požiar bol úplne zlikvidovaný krátko pred druhou hodinou. Podieľalo sa na tom 15 hasičov.