Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Búrky zapríčinili výpadky elektrickej energie na viacerých miestach

Zaplavené cesty na Sládkovičovej ulici v Banskej Bystrici 25. júla 2015. Foto: TASR/Branislav Račko

Posilnený tím dispečerov už v sobotu podvečer dokázal presmerovať toky elektriny tak, že počty odberných miest znížil na 500.

Banská Bystrica 26. júla (TASR) - Víkendová, mimoriadne silná búrková činnosť sprevádzaná nárazovým vetrom zapríčinila výpadky dodávky elektrickej energie na takmer 1500 odberných miestach stredného Slovenska.

Stredoslovenská energetika (SSE) - Distribúcia, a. s., zaznamenala podľa jej hovorkyne Jany Bolibruchovej najviac prerušení v okresoch Banská Bystrica, Žilina a Žiar nad Hronom. Posilnený tím dispečerov už v sobotu (25.7.) podvečer dokázal presmerovať toky elektriny tak, že počty odberných miest znížil na 500.

"Prostredníctvom dispečerského centra sme premanipulovaním vedení v poruchových častiach dostali prevažnú časť odberných miest do napäťového stavu," uviedol v tejto súvislosti Pavol Pekár zo SSE - Distribúcia, a. s. Výjazdové poruchové tímy spoločnosti pracovali celý víkend na odstraňovaní porúch a dosiahnutí štandardného stavu distribúcie elektrickej energie.