Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Pri výkopových prácach našli v Bytči mínu z druhej svetovej vojny

Snímka z výkopových prác, pri ktorých sa v Bytči našla mína, 29. marca 2021. Foto: FB/Polícia SR - Žilinský kraj

Ak pri prechádzke v lese, obrábaní poľa či inej činnosti ľudia nájdu muníciu, rozhodne by s ňou nemali manipulovať.

Bytča 29. marca (TASR) - Delostreleckú mínu kalibru 80 milimetrov z druhej svetovej vojny našli v pondelok pri výkopových prácach v Bytči. Miesto nálezu prepátral pyrotechnik a inú muníciu nenašiel. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Na zabezpečenie ochrany života a zdravia policajti Obvodného oddelenia v Bytči evakuovali obyvateľov bytovky pri mieste nálezu," uviedli policajti.

Zdôraznili, že ak pri prechádzke v lese, obrábaní poľa či inej činnosti ľudia nájdu muníciu, rozhodne by s ňou nemali manipulovať. "Nevyberajte ju a nenoste na policajné oddelenie. Miesto nálezu čímkoľvek označte a bezodkladne kontaktujte políciu na bezplatnej linke 158. Polícia preverí, či ide o muníciu a rozhodne o ďalšom postupe a spôsobe jej zlikvidovania," vysvetlili policajti.

"Upozorňujeme občanov na nebezpečenstvo hroziace pri neodbornej manipulácii s nájdenou muníciou. Takáto munícia je aj napriek veku zvyčajne plne funkčná a nesprávna manipulácia by mohla mať fatálne následky," dodali policajti.