Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Bývalý starosta oravskej obce Bziny Ján B. zostáva v kolúznej väzbe

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Trestné konanie vedie vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a súvisí s projektom realizovaným obcou Bziny v období rokov 2015 až 2018.

Bziny 9. novembra (TASR) – Bývalý starosta oravskej obce Bziny Ján B. zostáva v kolúznej väzbe. Na neverejnom zasadnutí o tom v stredu rozhodol Najvyšší súd (NS) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Exstarosta čelí obvineniu z poškodzovania finančných záujmov Európskej únie (EÚ) a subvenčného podvodu.

"Sťažnosť obvineného proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým bol vzatý do kolúznej väzby, NS zamietol ako nedôvodnú," vysvetlila Važanová.

Trestné konanie vedie vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a súvisí s projektom realizovaným obcou Bziny v období rokov 2015 až 2018. Projekt bol financovaný zo zdrojov EÚ a spolufinancovaný zo štátneho rozpočtu SR. "Bližšie informácie k predmetnej veci vzhľadom na zásadu neverejnosti prípravného konania nie je možné poskytnúť," povedala v stredu pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

Bývalého starostu obce Bziny polícia zadržala v polovici októbra 2022. Sudca v Pezinku ho 21. októbra vzal do väzby.