Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Čadca bude v roku 2015 hospodáriť s rozpočtom 14,84 milióna eur

Na oddychovú zónu premenilo mesto Čadca zhorenisko Palárikovho domu, ktorý zničil požiar v roku 2004 a zrekonštruovaný priestor sprístupnilo verejnosti. Čadca, 22. augusta 2013. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V tomto roku bude mesto Čadca hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 14,84 milióna eur, čo je o 5,5 milióne eur menej ako v minulom roku.

Čadca 12. februára (TASR) – V tomto roku bude mesto Čadca hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 14,84 milióna eur, čo je o 5,5 milióne eur menej ako v minulom roku. Na dnešnom zasadnutí o tom rozhodli poslanci čadčianskeho mestského zastupiteľstva.

Podľa prednostky Mestského úradu (MsÚ) v Čadci Anny Zbojanovej je bežný rozpočet prebytkový vo výške 252.664 eur. „Zníženie rozpočtu o 5,5 milióna eur tvorí to, že boli dokončené všetky finančne náročné stavby ako bytový dom s 99 bytovými jednotkami či Dom pre seniorov. A poskytli sme v súlade so zákonom 582 z roku 2004 aj zľavy na miestnych daniach a miestnom poplatku,“ povedala Zbojanová.

„V tomto roku sa chceme nadýchnuť, pretože až 8 percent splácania výdavkov mesta Čadca tvorí splácanie istiny a úverov. Preto sa v tomto roku počíta s menšími programami a s 5-percentným podielom na niektorých projektoch, ktoré sme už predložili a očakávame ich schválenie,“ uviedla prednostka MsÚ v Čadci.

Primátor Čadce Milan Gura doplnil, že minulý rok mesto hospodárilo s kladným hospodárskym výsledkom takmer 230.000 eur. „Mesto sa chce ozdraviť od dlhov a tento rok splatiť veľkú časť úveru v hodnote skoro 1,2 milióna eur. Aby sme aj do budúcnosti mohli urobiť strategickú investičnú akciu. Myslím si, že dnes prijatý rozpočet bude uspokojovať potreby občanov aj v kultúre, športe alebo školstve,“ dodal Gura.