Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Čarodejnice si obuli lyže a zakončili lyžiarsku sezónu v Čičmanoch

Na snímke lyžiarka v maske Hello Kitty na vleku počas karnevalu na lyžiach, 18. marca 2023 v lyžiarskom stredisku Javorinka v Čičmanoch. Rodinka úžasných, „depešáci“, šašovia i čarodejnice si v sobotu poslednýkrát v aktuálnej zimnej sezóne prišli zalyžovať do lyžiarskeho strediska Javorinka v Čičmanoch. Zorganizovali tam každoročnú rozlúčku so snehom a karneval na lyžiach. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Zorganizovali tam každoročnú rozlúčku so snehom a karneval na lyžiach.

Čičmany 18. marca (TASR) - Rodinka úžasných, "depešáci", šašovia i čarodejnice si v sobotu poslednýkrát v aktuálnej zimnej sezóne prišli zalyžovať do lyžiarskeho strediska Javorinka v Čičmanoch. Zorganizovali tam každoročnú rozlúčku so snehom a karneval na lyžiach.

"Je to skôr o zábave ako o lyžovačke, slniečko svieti, pre deti sú pripravené animácie aj rôzne tance pri bufete, varíme guláš. Je to akcia pre všetkých tých, ktorí si k nám vždy nájdu cestu," povedala pre TASR Dominika Tordová z lyžiarskeho strediska v Čičmanoch. Karnevalu sa zúčastnilo viac ako 50 masiek.

Tordová hovorí, že napriek počiatočnej nepriazni počasia v úvode sezóny sa im napokon podarilo zasnežiť všetky zjazdovky v stredisku. Ceny sa podľa jej slov snažili prispôsobiť najmä rodinám. "Myslím, že sa to odrazilo na návštevnosti, takže sme spokojní," zhodnotila.

Na jarnú lyžovačku v sobotu pozývalo okolo 60 zimných areálov, mnohé posledný víkend v tejto sezóne. So sezónou sa lúčili karnevalovou lyžovačkou v Čičmanoch, v Selciach – Čachove, v Lopušnej doline, v Kokave-línii. V pondelok zatvárajú Vernár-Studničky, Vyšná Boca, Oravská Lesná, Jahodná a ďalšie areály. Podklad je v predpoludňajších hodinách premrznutý a pevný, vďaka nízkym nočným teplotám, cez deň povoľuje. Snehová vrstva dosahuje 20 až 50 centimetrov, vo vysokých polohách aj viac. Tu je predpoklad ešte aj veľkonočnej lyžovačky.