Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Centrum sociálnych služieb Horelica otvorili po rekonštrukcii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Niektoré budovy pobytovej i dennej starostlivosti majú často najlepšie časy za sebou.

Čadca 10. februára (TASR) – Rekonštrukcia Centra sociálnych služieb (CSS) Horelica v Čadci v celkovej výške viac ako 450.000 eur prinesie úsporu energií a väčší komfort klientov. Po otvorení CSS o tom v pondelok TASR informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martina Remencová.

Doplnila, že investíciu financoval ŽSK. "CSS Horelica tvoria tri samostatné časti, pričom rekonštrukcia sa realizovala na dvoch z nich. Zateplil sa obvodový plášť aj strop nad nevykurovanými priestormi suterénu, položila sa nová strešná krytina. Nové sú aj vstupné dvere, opravila sa dlažba aj bleskozvod. Kompletnou obnovou prešli balkóny - vymenili sa podlahy, nosná konštrukcia aj celá oceľová konštrukcia zábradlia," uviedla Remencová.

"Verím, že sa klienti budú cítiť vo vynovených priestoroch dobre. Sú nielen krajšie, modernejšie, ale aj bezpečnejšie. V priestoroch je teplejšie a zároveň sa šetrí energia," povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Podotkla, že niektoré budovy pobytovej i dennej starostlivosti majú často najlepšie časy za sebou. "Je to súčasť veľkého modernizačného dlhu, ktorý si mnohé centrá sociálnych služieb v našom kraji dlhodobo tlačia pred sebou. Našou snahou je však zveľaďovať zariadenia tak, aby sme spríjemnili pobyt ich obyvateľom a uľahčili prácu zamestnancom," uzavrela Jurinová s tým, že rekonštrukcia sa realizovala za plnej prevádzky.