Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Cestovateľské rozprávanie v L. Mikuláši priblíži Kambodžu i Thajsko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V džungli severného Thajska, blízko pri hraniciach s Barmou a Laosom, cestovateľ dva dni prechádzal cez územia viacerých domorodých kmeňov. Prespal u ľudí národa Lisu.

Liptovský Mikuláš 7. septembra (TASR) – Do Kambodže a Thajska zavedie návštevníkov Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši cestovateľské rozprávanie Stanislava Kaľavského. O svoje zážitky a skúsenosti z dobrodružnej cesty sa podelí vo štvrtok 10. septembra popoludní. TASR o tom informovala riaditeľka múzea Dana Šubová.

V džungli severného Thajska, blízko pri hraniciach s Barmou a Laosom, cestovateľ dva dni prechádzal cez územia viacerých domorodých kmeňov. Prespal u ľudí národa Lisu. „V Thajsku som, pre mňa netradične, oslávil 1. máj v Chiang Mai, v jednom z chrámov pri večerných meditáciách budhistických mníchov. Chrámy v Bangkoku vyzerajú ako z ilustrácie z knižky orientálnych rozprávok. Strechy, veže a stĺpy akoby držala pokope skôr fantázia ako stavebný materiál. V Kambodži a v Thajsku som sa najlepšie dorozumel úsmevom,“ priblížil cestovateľ.

Podujatie sa uskutoční v priestoroch múzea jaskyniarstva na Školskej ulici.