Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Žilinský kraj

CHOMA: Čistenie lesoparku Chrasť je u Žilinčanov čoraz obľúbenejšie

Na snímke pri zápise do pamätnej knihy mesta po primátorskom sľube staronový primátor Igor Choma Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na čistení lesoparku Chrasť sa zúčastňuje čoraz viac Žilinčanov, čo svedčí o obľube podujatia a záujme zveľadiť túto rekreačnú zónu mesta.

Žilina 18. apríla (TASR) – Na čistení lesoparku Chrasť sa zúčastňuje čoraz viac Žilinčanov, čo svedčí o obľube podujatia a záujme zveľadiť túto rekreačnú zónu mesta. Počas jarného čistenia lesoparku to dnes povedal primátor Žiliny Igor Choma.

"Je tu čoraz viac ľudí, čo je dobrá správa. Lesopark si v každom prípade zaslúži našu pozornosť. Využívajú ho športovci, deti, starší ľudia na prechádzky. Treba ho vyčistiť, lebo za ten rok sa predsa len nájdu lajdáci, ktorí hádžu odpadky kade-tade. Takže, sme tu, aby sme urobili poriadok a spríjemnili lesopark," povedal žilinský primátor.

Dobrovoľníci sa podľa hovorcu mesta Žilina Pavla Čorbu rozdelili do štyroch skupín. "Jedna čistila vynovenú časť lesoparku v blízkosti Karpatskej ulice, ďalšia okolie Vojenského cintorína na Bôriku, tretia ostala v centrálnej časti lesoparku, kde sú preliezačky a kde končí náučný chodník. Štvrtá sa vybrala k zastávke trolejbusov na sídlisku Solinky. Tieto štyri skupiny pokryli celý lesopark Chrasť, ktorý sa nazýva aj pľúcami mesta Žilina a patrí medzi dominantné rekreačné a oddychové zóny," uviedol Čorba.

Medzi dobrovoľníkov sa zaradili aj mladí žilinskí hokejisti. "Prišli sme podporiť dnešnú akciu hlavne kvôli tomu, že hokejový klub je súčasťou mesta. A takisto ako ostatné športové kluby využívame lesopark na športové aktivity. Čiže, mali by sme sa o neho starať," dodal konateľ mládežníckeho hokejového klubu MsHKM Žilina Daniel Rančák.