Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Colníci na Kysuciach naháňali zlodeja peňazí

Na snímke colníci so psami. Foto: Finančná správa SR

Hliadky osobu obkľúčili, spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode, pretože kládla odpor.

Žilina 14. septembra (TASR) – Muža, ktorý prepadol čerpaciu stanicu na Kysuciach a ušiel, hľadala hliadka príslušníkov finančnej správy zo žilinského colného úradu. Spozorovala ho v neďalekom lesnom poraste, odcudzenú finančnú hotovosť mal vo vrecku nohavíc. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

"Príslušníkov finančnej správy po príchode do priestorov čerpacej stanice informovala obsluhujúca, že ju pred niekoľkými minútami prepadol muž, ktorý jej odcudzil finančnú hotovosť vo výške približne 1000 eur. Mal mať pri sebe nôž," načrtla hovorkyňa.

Po tom, ako na miesto prišla policajná hliadka a požiadala o súčinnosť pri pátraní po podozrivej osobe, sa príslušníci finančnej správy pustili do hľadania. "Informácie o výzore muža, ako aj o priebehu udalosti mali od svedka z priľahlého parkoviska. Približne po dvoch hodinách zdolávania hustých porastov, brodenia sa potokom a za výdatného dažďa spozorovali v kríkoch muža, ktorého vzhľad zodpovedal opisu," dodala Chríbiková.

Hliadky osobu obkľúčili, spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode, pretože kládla odpor. Pri bezpečnostnej prehliadke jej v zadnom vrecku nohavíc našli finančnú hotovosť. Zistili, že ide o 18-ročného mladíka z obce Kelčov. "Na pokračovanie v ďalších úkonoch si ho prevzala výjazdová skupina Okresného riaditeľstva Policajného zboru Čadca," konkretizovala hovorkyňa.