Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Cyklobusy na Orave a Liptove budú premávať od júna do septembra

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prevádzka špeciálne upravených autobusov je projektom Žilinského samosprávneho kraja a dopravcu.

Ružomberok 4. júna (TASR) – Návštevníci Oravy a Liptova budú mať od soboty 5. júna k dispozícii cyklobusy, ktoré ich počas víkendov odvezú na turisticky atraktívne miesta regiónu. Premávať budú do septembra. V období letných prázdnin budú cyklobusy jazdiť každý deň.

"Cyklobusy na Orave a Liptove sa stali obľúbeným prostriedkom pri spoznávaní krás severného Slovenska. Pre obyvateľov aj návštevníkov regiónu sa týmto spôsobom vytvárajú možnosti na aktívne trávenie voľného času. K zaujímavým miestam sa domáci aj turisti majú možnosť dopraviť z miest verejnou dopravou a pokračovať na bicykli pri spoznávaní okolia alebo rekreačnom športe," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Arriva Liorbus Karol Petőcz. Ako doplnil, verí, že preprava cyklistov prispeje k rozvoju regionálneho turizmu.

Na Orave budú cyklobusy premávať medzi lokalitami Zuberec, Zverovka, Vitanová a Oravice. Obyvatelia a návštevníci Liptova budú môcť kombinovať cestu autobusom a na bicykloch, navštíviť môžu lokality na trase Liptovský Mikuláš, Liptovský Hrádok, Východná, Važec a okolie.

Prevádzka špeciálne upravených autobusov je projektom Žilinského samosprávneho kraja a dopravcu.