Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Do Liptovského Mikuláša zavíta festival pouličného jedla

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

V Liptovskom Mikuláši pôjde o prvú akciu takéhoto druhu.

Liptovský Mikuláš 5. augusta (TASR) – Čínske, španielske, mexické aj americké špeciality budú môcť ochutnať návštevníci festivalu pouličného jedla v Liptovskom Mikuláši. Akcia sa uskutoční od 21. do 23. augusta na Námestí osloboditeľov v rámci programu Mikulášskeho leta. TASR o tom informoval Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.

"Pre najmenších sme pripravili sladké dobroty a dospelí môžu ochutnať špeciality slovenskej a zahraničnej kuchyne. Cieľom festivalu je pripraviť pred očami návštevníkov kvalitné jedlo v rôznych štýlových stánkoch a foodtruckoch. Budú mať možnosť ochutnať tradičné slovenské jedlá netradičným spôsobom," uviedla organizátorka podujatia Lenka Konduliaková.

V Liptovskom Mikuláši pôjde o prvú akciu takéhoto druhu. "Mali sme od obyvateľov dopyt po takomto podujatí, preto sme privítali ponuku od organizátorov urobiť festival jedla aj u nás. V prípade, že bude úspešný, uvítame, ak sa stane tradíciou," povedala šéfka marketingu z mestského úradu Soňa Višňovská.

Organizátori myslia aj na celiatikov, pre ktorých nachystali vozík s jedlami bez lepku. "Nebudú chýbať miešané nápoje, káva a vína," doplnila Konduliaková.