Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Do rekonštrukcie kultúrneho domu investuje L. Hrádok 26.000 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V rámci prác sa robia podružné rozvádzače, vnútorný systém ochrany pred bleskom, núdzové osvetlenie a dokončovacie stavebné práce, ktoré súvisia s úpravou povrchov.

Liptovský Hrádok 25. júla (TASR) – Kultúrny dom (KD) v Liptovskom Hrádku - Dovalove dostane novú elektroinštaláciu. Za práce mesto zaplatí takmer 26.000 eur. Ako informoval primátor mesta Branislav Tréger, niektoré miestnosti sú už hotové, aj s povrchovými úpravami omietok.

"Problém a zdržanie je momentálne so svietidlami a rozvádzacími skrinkami - boli síce objednané, no zatiaľ neboli dodané zhotoviteľovi. Hneď ako prídu, budú inštalované. Na mieste sme dohodli niektoré praktické zmeny, napríklad, čo sa týka zásuviek. Čakáme, že práce budú ukončené v zmluvnom termíne," povedal Tréger s tým, že mesto bude mať aj v ďalšom období záujem na postupnej modernizácii kultúrneho domu. Napríklad v úpravách vstupnej haly či výmene dverí.

Súčasťou rekonštrukcie elektroinštalácie v KD v Dovalove je nová inštalácia elektrických rozvodov, umelé osvetlenie, demontáž a montáž elektromerového rozvádzača a hlavného rozvádzača. "Rozvody elektrickej inštalácie sa budú začínať na hlavnom vypínači, z ktorého bude napájaná celá elektrická inštalácia objektu," vysvetlila vedúca odboru výstavby Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Zuzana Strapoňová.

V rámci prác sa robia podružné rozvádzače, vnútorný systém ochrany pred bleskom, núdzové osvetlenie a dokončovacie stavebné práce, ktoré súvisia s úpravou povrchov.