Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Do Turca mieri nový kórejský investor, vytvorí 180 pracovných miest

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR - Oliver Ondráš

Investícia v celkovej výške 8,3 milióna eur sa podľa hovorkyne ministerstva hospodárstva už začala realizovať.

Turčianske Teplice 29. apríla (TASR) – Do okresu Turčianske Teplice mieri nový kórejský investor, spoločnosť Samwha tech. V tomto regióne plánuje vytvoriť 180 nových pracovných miest. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ministerstva hospodárstva Miriam Žiaková. Ako pripomenula, minister hospodárstva Pavol Pavlis už počas včerajšieho (28.4.) výjazdu v Nových Zámkoch informoval médiá, že dnes oficiálne potvrdí ďalšiu novú investíciu na Slovensku, a to v oblasti Turca.

"S predstaviteľmi spoločnosti sa minister stretol ešte počas svojej jesennej pracovnej návštevy v Kórejskej republike a príchod nového investora na Slovensko je aj výsledkom týchto spoločných rokovaní," dodala Žiaková.

Investícia v celkovej výške 8,3 milióna eur sa podľa nej už začala realizovať, a to po podaní investičného zámeru odkúpením existujúceho výrobného priestoru. Spustenie samotnej výroby sa očakáva už koncom roka 2015. Nábor zamestnancov na 180 pracovných miest sa pravdepodobne začne už v druhom polroku tohto roka. Pôjde o tzv. manufacturing steel products, čiže výrobu komponentov z ocele.