Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Historický cintorín v Dolnom Kubíne pomohli zveľadiť dobrovoľníci

Ilustračné foto. Foto: TASR Dano Veselský

Pomohli s odstránením nečistôt z oplotenia cintorína a jeho náterom, zametaním, hrabaním či likvidáciou náletových drevín.

Dolný Kubín 11. júna (TASR) – Areál historického cintorína v Dolnom Kubíne v piatok čistili a revitalizovali dobrovoľníci zo súkromnej dopravnej spoločnosti. Pomohli s odstránením nečistôt z oplotenia cintorína a jeho náterom, zametaním, hrabaním či likvidáciou náletových drevín.

„V tomto pandemickom čase sme sa naučili viac oceňovať dobrovoľnú prácu a dobrovoľníctvo vo všeobecnosti. O to viac si vážime, keď súkromná spoločnosť príde s takouto iniciatívou. Dvadsiatka zanietených ľudí si vybrala za miesto svojho pôsobenia náš historický cintorín, kde nám pomohli skrášliť a zveľadiť priestor okolo dvoch významných hrobov. Hrobu Pavla Országha Hviezdoslava, ktorému v tomto roku uplynie sto rokov od úmrtia, a vedľa susediaceho hrobu autora slovenskej štátnej hymny Janka Matúšku," povedal primátor mesta Dolný Kubín Ján Prílepok.

Spoločnosť Arriva sa v piatok v spolupráci s Nadáciou Pontis zapojila do aktivít 15. ročníka podujatia Naše Mesto. V regiónoch, v ktorých dopravca zabezpečuje verejnú autobusovú dopravu, prispeli zamestnanci k vyčisteniu, skrášleniu a zlepšeniu miest.