Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Neprofesionálni umelci vystavia diela inšpirované oravskou prírodou

Na archívnej snímke Zázrivá Foto: TASR - Erika Ďurčová

Umelci si všímali najmä prírodné motívy a námety, človeka pri práci, architektúru a krajinu v okolí Zázrivej.

Dolný Kubín 8. augusta (TASR) - Viac ako dve desiatky prevažne oravských neprofesionálnych umelcov vystaví 11. augusta v priestoroch Oravského kultúrneho strediska (OKS) v Dolnom Kubíne svoje výtvarné diela a fotografie, ktoré vytvorili minulý mesiac počas plenéra v Zázrivej.

"Témou tohtoročného plenéra s príznačným názvom Inšpirovaní Oravou bola oravská krajina, príroda a človek v nej. Zvolená téma so širokou škálou námetov vo výtvarnej i fotografickej tvorbe i s uplatnením rôznych techník priniesla podnetné výstupy," informoval TASR riaditeľ OKS Miroslav Žabenský.

Doplnil, že účastníci tvorili pod vedením lektora Petra Mareka. Všímali si najmä prírodné motívy a námety, človeka pri práci, architektúru a krajinu v okolí Zázrivej. "Súčasťou výstavy je stretnutie autorov, ktoré sa uskutoční 25. augusta v priestoroch OKS," ozrejmil.

Záujemcovia si môžu výstavu pozrieť v Dolnom Kubíne do konca augusta. V októbri a novembri bude následne sprístupnená v Oravskej Polhore a Zázrivej. Plenér i výstavu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.