Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Dolný Kubín odovzdal rezortu zdravotníctva petíciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Je pre nás dôležité, aby kvalita našej nemocnice zostala zachovaná, zlepšovala sa, a aby boli vypočuté odborné argumenty, uviedol primátor Dolného Kubína Ján Prílepok.

Dolný Kubín 8. októbra (TASR) – Petíciu na podporu Dolnooravskej nemocnice s poliklinikou v Dolnom Kubíne s takmer 34.000 podpismi odovzdali v piatok zástupcovia petičného výboru na podateľni rezortu zdravotníctva. TASR o tom informovali petičiari.

"Keďže optimalizácia nemocníc má vojsť do platnosti až v roku 2023, budúci rok má byť zameraný na pripomienkovanie celého procesu. Je pre nás dôležité, aby kvalita našej nemocnice zostala zachovaná, zlepšovala sa, a aby boli vypočuté odborné argumenty. Petíciou sme chceli zdôrazniť, že nemocnica dlhodobo dosahuje veľmi dobré výsledky a už dnes spĺňa všetky podmienky na to, aby bola v rámci optimalizácie zaradená medzi regionálne nemocnice," uviedol pre TASR dolnokubínsky primátor Ján Prílepok.

Petíciu na podporu Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne spustili v druhej polovici septembra. Išlo o reakciu na informácie o redukcii lôžkových oddelení. Podľa dolnokubínskeho primátora je petícia vyjadrením solidarity a uznania pre pracovníkov nemocnice. Zároveň sa poďakoval všetkým ľuďom, ktorí ju podporili.