Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Počas víkendu sa budú po D1 medzi Žilinou a Bytčou presúvať cyklisti

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Čiastočná uzávera na diaľnici D1 medzi križovatkami Vysoké Tatry a Poprad-východ v smere na Liptovský Mikuláš bude od pondelka 29. júna 08.00 h do pondelka 10. augusta 18.00 h.

Bratislava 26. júna (TASR) - Počas nasledujúceho víkendu sa budú medzi Bytčou a Žilinou, po diaľnici D1, presúvať účastníci Majstrovstiev Slovenska v cyklistike. Upozorňuje na to Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

Doprava na tomto úseku diaľnice bude preto obmedzená. "Motoristi zídu z diaľnice v križovatke Bytča, kde bude vyznačená obchádzka a doprava odklonená na cestu II/507," informovala TASR hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. Úplná uzávera na diaľnici D1 medzi Bytčou a Žilinou bude v sobotu 27. júna od 08.00 do 18.00 h a v nedeľu 28. júna od 11.00 do 18.00 h.

NDS zároveň upozorňuje na výmenu mostných záverov, ktorá bude realizovaná na moste v úseku diaľnice D1 medzi križovatkami Vysoké Tatry a Poprad-východ. "Stavebné práce budú prebiehať po poloviciach vozovky v dvoch etapách. V prvej etape bude uzavretý odstavný a pravý jazdný pruh a jazdiť sa bude v ľavom jazdnom pruhu," priblížila hovorkyňa NDS. Následne v druhej etape bude uzavretý ľavý jazdný pruh a jazdiť sa bude v pravom jazdnom pruhu.