Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Žilinský kraj

Mesto Námestovo opraví v budúcom roku cesty za státisíce eur

Erb mesta Námestovo Foto: Heraldický register

Prioritou sú podľa prednostu mestského úradu Milana Rentku hlavné dopravné tepny a najviac poškodené komunikácie.

Námestovo 7. novembra (TASR) - Samospráva hornooravského Námestova plánuje v budúcom roku zrealizovať rekonštrukcie niekoľkých ciest. Do opráv investuje státisíce eur. Prioritou sú podľa prednostu mestského úradu Milana Rentku hlavné dopravné tepny a najviac poškodené komunikácie.

"Najdôležitejšou a zároveň najdlhšou rekonštruovanou bude Bernolákova ulica. Začína sa pri materskej škole na vyšnom konci a končí až pri daňovom úrade. Ráta sa s jej kompletnou opravou, ktorá zahŕňa vybudovanie nových obrubníkov, nových chodníkov a nového asfaltového koberca na vozovke," uviedol. Návrh rozpočtu na rok 2017 počíta s investíciou na tento účel vo výške 240.000 eur.

Kompletnou rekonštrukciou by mala prejsť aj Ulica mieru. "Jej obnova je naplánovaná od križovatky pri stavebninách, okolo gymnázia až po križovatku pod kaviarňou Čajka," upozornil Rentka. Predpokladané náklady na opravu Ulice mieru predstavujú 200.000 eur. Naplánované sú aj menšie opravy ďalších, menej poškodených komunikácií.

Námestovská mestská samospráva chce taktiež v roku 2017 doasfaltovať parkovacie plochy v centre mesta, ktoré vznikli v súvislosti s posunom štátnej cesty I/78. Na túto akciu by malo ísť 32.000 eur. "Chceme tiež zabezpečiť projekt na úpravu druhej strany štátnej cesty v danej lokalite, to znamená priestor súčasného parkoviska v okolí mliečneho automatu, ale tiež celého násypu Nábrežia. Zámerom je vytvoriť čo najviac parkovacích plôch, ale aj vybudovať vhodnú zeleň. Počíta sa aj s úpravou a rozšírením parkoviska na Nábreží pri amfiteátri," dodal.