Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Potrebnú kruhovú križovatku v Námestove začnú budovať už čoskoro

Erb mesta Námestovo Foto: Heraldický register

Primátor Ján Kadera spresnil, že v závere minulého roka sa uskutočnilo verejné obstarávanie zhotoviteľa.

Námestovo 20. februára (TASR) – Obyvatelia Námestova a najmä motoristi sa už nevedia dočkať vybudovania oveľa lepšieho cestného prieťahu týmto hornooravským mestom. Predovšetkým nová kruhová križovatka pod kostolom by mala už do konca tohto roka vyriešiť dlhodobo kritickú situáciu miestneho dopravného uzla na brehu Oravskej priehrady.

Primátor Ján Kadera spresnil pre TASR, že v závere minulého roka sa uskutočnilo verejné obstarávanie zhotoviteľa. „Podľa našich informácií podpísal počas uplynulého týždňa zmluvu s ministerstvom dopravy a už o pár dní by si mal prevziať stavenisko. Od tejto štátnej investičnej akcie za 5,5 milióna eur si sľubujeme naozaj veľa,“ zdôraznil.

Ďalšia kruhová križovatka pribudne aj na začiatku Námestova v smere od Oravskej Jasenice. „Súčasťou tohto projektu je aj presunutie hlavnej cesty bližšie k priehrade. Autobusová stanica tak bude len na jednej strane cesty, ľudia nebudú musieť cez ňu tak často prechádzať a zároveň získame ďalšie parkovacie miesta,“ vysvetlil Kadera.

„Najpodstatnejšie bude vyriešenie hlavnej križovatky, lebo autá prúdiace z priehradného mosta musia na nej často čakať aj niekoľko desiatok minút, aby sa mohli dostať cez hlavnú cestu do centra. Vyriešia sa aj vstupy na parkovisko pri amfiteátri,“ dodal primátor Námestova s tým, že samotná výstavba si vyžiada značnú dávku trpezlivosti verejnosti.