Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Dovolenka snov. Možno aj na Liptove

Foto: Liptov

Čisto slovenské syry, maslo a bryndza vyrobené z mlieka od oviec a kráv, ktoré sa pasú len na slovenských lúkach v horských oblastiach.

Bratislava 6. augusta (OTS) - Takto by sa dali jednou vetou opísať syry a syrové špeciality značky Liptov. Okrem dokonalej chuti môžete so syrmi Liptov vyhrať dovolenku podľa vašich predstáv.
Na snímke výhľad na obec Ľubeľa v okrese Liptovský Mikuláš v Žilinskom kraji
Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Súťaž o dovolenku snov
Do 15. augusta môžete ochutnať syry značky Liptov, zároveň hrať o auto – Liptovan a precestovať s ním 10 dní kdekoľvek. Hotel na kolesách splní všetky očakávania od úžasnej dovolenky s nekonečnou terasou a ak sa rozhodnete cestovať napríklad k Liptovskej Mare, možno aj s najväčším bazénom. Pohodlné spanie vo vane nájde celá rodina (4 osoby) a v zariadenej kuchynke si budete môcť pripraviť všetky skvelé dobroty. Pohodlné cestovanie na kolesách sa stáva čoraz populárnejšie a vám poskytne komfort kdekoľvek zaparkujete.

Kúp aspoň 2 výrobky Liptov, zaregistruj pokladničný blok na stránke www.liptovan.sk do 15. augusta a hraj o skvelé ceny.

TOP NAJ zaujímavostí Liptova
1. Najvyššie položený hrad na Slovensku
Liptovský hrad je malebná zrúcanina postavená v 13. storočí, ktorá poskytuje výhľad na celý Liptov.

2. Jedna z prvých známych jaskýň na svete
Demänovská ľadová jaskyňa je druhá najväčšia svojho druhu na Slovensku. V tejto jaskyni sa kedysi skladovala Liptovská bryndza.

3. Najzachovalejšia pamiatková rezervácia ľudovej architektúry na Slovensku - Vlkolínec.

Zdroj: pixabay.com

4. Najväčšia priehrada na Slovensku
Liptovská Mara, známa aj pod menom Liptovské more.

5. Jedna z najväčších drevených stavieb v Strednej Európe
Drevený artikulárny kostol vo Svätom Kríži.


Horské mlieko z Liptova
Vedeli ste, že značka Liptov vyrába svoje syry len z mlieka, ktoré pochádza od slovenských kráv a oviec? A okrem toho sa všetky pasú len v horských oblastiach (nad 500 m n. m)? Vďaka kvalitnému mlieku sú produkty Liptov bohaté na vitamín A a na omega-3 mastné kyseliny. Sú bez konzervačných látok, bez umelých farbív či iných umelých prísad. Všetky syry Liptov sú vhodné pre celiatikov a neúdené syry aj pre budúce mamičky.
Viac informácií o súťaži: www.liptovan.sk