Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Žilinský kraj

Enviropolicajti pátrajú po motocyklistoch,jazdili v Súľovských vrchoch

Ilustračná snímka. Foto: FB Polícia Slovenskej republiky

Najmenej jeden z nich sa pohyboval aj po hrebeňovej časti Súľovských vrchov v blízkosti značeného turistického chodníka.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Žilinskí enviropolicajti žiadajú verejnosť o pomoc so stotožnením motorkárov, ktorí jazdili v Súľovských vrchoch. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Ich video sa objavilo na internete.

"Bez príslušných povolení jazdili na terénnych motocykloch v Súľovských vrchoch, pričom najmenej jeden z nich sa pohyboval aj po hrebeňovej časti Súľovských vrchov v blízkosti značeného turistického chodníka. Je to oblasť, kde v zmysle zákona o ochrane prírody a krajiny platí tretí stupeň ochrany. Jazdili aj v lese, mimo vyznačených ciest, v lokalite Súľovských vrchov," uviedla hovorkyňa.

Enviropolícia preto prosí verejnosť o pomoc pri stotožnení vlastníka motocykla s nápisom "Každý trestný čin, nie je bez príčin" na riadidlách motocykla, ako aj dvoch motorkárov, prípadne predmetnej lokality v Súľovských vrchoch. Občania môžu informácie oznámiť na číslo 158 alebo mailom na enviropolicia@minv.sk.