Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Futbalisti zostali po požiari šatní bez dresov a lôpt

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Rýchly zásah hasičov zabránil úplnému zhoreniu dreveného objektu a niekoľkonásobným škodám.

Veterná Poruba 14. apríla (TASR) – Futbalisti z obce Veterná Poruba neďaleko Liptovského Mikuláša prišli po víkendovom nočnom požiari interiéru klubových šatní pri ihrisku o takmer všetky lopty, dresy, siete na brány, počítač a ďalšie materiálne vybavenie za približne 5000 eur. Rýchly zásah hasičov zabránil úplnému zhoreniu dreveného objektu a niekoľkonásobným škodám.

"Svojpomocne sme si kládli izoláciu do spŕch. Pravdepodobne pritom preskočila iskra, dostala sa niekam medzi drevený obklad a po niekoľkohodinovom tlení začalo uprostred noci horieť. Našťastie si to všimli včas obyvatelia susedného domu," uviedol pre TASR predseda futbalového oddielu Miroslav Žuffa.

S obhorenou kronikou a trofejami v rukách vyjadril presvedčenie, že to neznamená definitívny koniec futbalu v malej podhorskej dedinke. "Vlani sme oslavovali polstoročnicu nepretržitej existencie, čím sa nemôžu pochváliť ani mnohé kluby v oveľa väčších obciach i mestách. Aj keď sa to teraz cez slzy hovorí ťažko, verím, že nás táto nepríjemnosť ešte viac zocelí," skonštatoval.

"Začíname prakticky od nuly a vstávame doslova z popola. Dúfame, že sa nám podarí nastúpiť už na najbližší domáci zápas. Zostala nám jediná sada dresov, ktoré som mal zhodou okolností doma, ale v nich nemôžeme hrať stále. Poteší nás akákoľvek pomoc iných futbalových klubov, zopár lôpt, dresy, siete či rohové zástavky," dodal Žuffa.