Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Minister dopravy vydal v kauze heliportu zamietavé rozhodnutie

Na archívnej snímke minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Počiatek Foto: TASR - Martin Baumann

Príčinou je, že v čase rozhodovania v správnom konaní platný územný plán neumožňoval umiestnenie tejto stavby v danej lokalite.

Liptovský Mikuláš 9. júna (TASR) – Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Počiatek vydal zamietavé rozhodnutie v kauze výstavby súkromného heliportu na okraji Liptovského Mikuláša, lebo v čase rozhodovania v správnom konaní platný územný plán neumožňoval umiestnenie tejto stavby v danej lokalite.

Investor Cyril Fogaš pre TASR reagoval, že svoj ďalší postup na vybudovanie oficiálneho heliportu uváži po dôslednej analýze všetkých dôvodov a skutočností, na základe ktorých minister dopravy vydal takéto zamietavé rozhodnutie. Zároveň pripomenul, že to nemá vplyv na pokračovanie lietania z pracovnej plochy.

Ani liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč nepovažuje celú kauzu heliportu za definitívne uzavretú. „Toto rozhodnutie pána ministra rešpektujeme, ale ak nastanú nejaké nové okolnosti, ktoré môže do celej situácie vniesť ešte prokuratúra, tak sa zrejme bude o tejto veci ďalej diskutovať,“ konštatoval Blcháč.

Zamietavé rozhodnutie privítal predseda protestnej občianskej iniciatívy Jozef Kruták. „Oficiálne sa potvrdilo, že heliport tu nemá čo hľadať. Konečne sa niekto pridal na stranu obyvateľov. Veríme, že toto je definitívne stop výstavbe heliportu. Zostáva doriešiť otázku, čo bude s pracovnou plochou, z ktorej sa teraz lieta,“ dodal.