Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

TRAGICKÁ NEHODA PRI RUŽOMBERKU: Zahynul 64-ročný vodič

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Cesta bola na nevyhnutný čas uzavretá.

Ružomberok 13. novembra (TASR) - Zrážku s nákladným autom na ceste prvej triedy neďaleko Černovej pri Ružomberku v pondelok neprežil 64-ročný vodič osobného auta. Jeho spolujazdkyňu previezli do nemocnice. Pre TASR to potvrdila žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

K nehode došlo v poobedňajších hodinách. Šefčíková uviedla, že 64-ročný vodič osobného auta značky Nissan z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k stretu s nákladným autom.

"Pri dopravnej nehode utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Vodič nákladného motorového vozidla bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," konkretizovala hovorkyňa.

Spolujazdkyňu z osobného auta si prevzala do starostlivosti posádka leteckých záchranárov. Ako informovali na sociálnej sieti, žena utrpela vážne poranenia viacerých častí tela s poruchou vedomia. Záchranári jej na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie, zabezpečili základné životné funkcie a po preložení na palubu ju s polytraumou a v umelom spánku letecky previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku.

Cesta bola na nevyhnutný čas uzavretá. Ďalšie okolnosti a príčiny nehody sú podľa Šefčíkovej predmetom aktuálneho vyšetrovania.